Zapad želi da Sloveni ponovo budu njihovi robovi

sloveni robovi

Deo motivacije za agresivnost SAD-a i Zapada prema Rusiji može biti u tome što su Rusi slovenski narod. Rusi su istočnoslovenska etnička grupa koja naseljava Rusiju i govori ruski jezik.

Sloveni su bili prvobitni izvor jeftine radne snage i robova u Evropi, a zaista reč rob, u engleskom jeziku slave, vodi poreklo od reči Slav, ili Sloven.

Ova reč je nastala pošto su mnogi Sloveni bili prodavani u roblje od strane osvajačkih naroda, kao što je npr. slučaj sa ratovima koje su Oto Veliki (Rimsko carstvo) i njegovi naslednici vodili protiv Slovena.

Razni veći evropski jezici, uključujući i engleski, koristili su varijacije na reč „slave“, što se odnosi na slovenske radnike iz Vizantije.

Zapad još uvek posmatra Slovene kao robove. Al Džazira je 2013. godine izveštavala da Velika Britanija smatra istočne Evropljane za „kriminalce i varvare“, a teško je prevazići propagandu koju SAD već godinama sprovode protiv Rusa.

Razlog za beskrajne kampanje demonizacije i dehumanizacije jesu grupe zapadnjaka kojima smeta što su istočnjaci, koji su tradicionalno bili jeftina radna snaga, dospeli na vrh i usudili se da prkose svojim gospodarima.

Koren trenutne slovenske dehumanizacione propagande leži u 1917. godini, kada je rusku monarhiju zbacilo besno stanovništvo. Na Zapadu su odmah počeli da se smišljaju planovi za obrtanje pobune.

Britanski premijer Vinston Čerčil je ruski ustanak odmah nazvao zlom „jevrejskom“ zaverom da se zbaci jaram, te da će isto to da se desi u Mađarskoj, Nemačkoj i drugim delovima sveta. Čerčil se takođe nadao da će sprečiti da se na Kubi pojavi još jedna slobodna „crna republika“ poput one na Haitiju, koja je nastala kada su se robovi pobunili protiv svojih „vlasnika“.

Čerčil je gledao kako milioni Indijaca u britanskoj kolonijalnoj Indiji umiru od gladi, pitajući samo da li je Gandi umro. On je u Iraku želeo da iskoristi različite oblike gasova i otrova kako bi suzbio ustanak protiv britanske tiranije.
Držeći se svojih principa, SAD i Zapad su odmah napali Rusiju nakon pobune, pokušavajući da spreče još jednu pobunu robova protiv gospodara.

Zapad je mogao da izgubi svoj profit, a pretnju su predstavljale Kuba, Haiti, Indija, Irak, Kenija, Rusija, ali i druge države. U slučaju Rusije, zapadna propaganda je opravdana „pretnjom komunizma“, naveo je profesor Noam Čomski.

Vodeći princip američkog razmišljanja je sažeo upravo Vudro Vilson:

„… vrata nacija koja su zatvorena za proizvođače i finansijere se moraju provaliti… čak i ako suverenitet nacija koje pružaju otpor mora da se prekrši u tom procesu“.

Takvo razmišljanje je ostalo urezano u umovima zapadnjaka.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s